Aangeklede Sla

    Aangeklede Sla

    13keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een volwaardig bijgerecht.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 of 3 kroppen sla, was en scheur de blaadjes in een paar stukken
    • vers gemalen peper
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel ketjap
    • 2 eetlepels azijn of citroensap
    • 2 sinaasappels, geschild, en snijd de partjes in tweeën
    • 1 rijpe avocado, het vruchtvlees in middelgrote stukjes
    • een paar tomaten, in stukjes
    • een komkommer, geschild en in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de sla goed, en sla hem droog in een sladroger.
    2. Scheur de slablaadjes in een paar stukken.
    3. Meng de peper, zout, suiker, olijfolie, azijn of citroensap en de ketjap door de sla.
    4. Schil de sinaasappels, verdeel in partjes, verwijder eventuele pitten en snijd de partjes in tweeën.
    5. Snijd de avocado door, verwijder de pit, neem het vruchtvlees uit de schil met een lepel, en snijd het in stukjes van ruwweg 1 cm (niet al te klein, want dan vind je ze niet meer terug.)
    6. Schil de komkommer en snijd hem in plakjes, was de tomaten en snijd ze in stukjes (of neem hele kleine tomaatjes.)
    7. Meng de noten en de sinaasappels, avocado, komkommer en tomaat door de sla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    Nice recipe... http://www.creamty.com/t1/recipes/salad/fruity-chicken-salad-recipe.html - 30 apr 2013

    0

    He hallo, nou zeg, ik heb op een of andere manier een foto geplaatst bij dit recept, maar ik krijg hem niet meer weg! Mijn excuses hiervoor Marco! - 22 aug 2011

    Henny
    van
    0

    Dit is mijn favoriete sla gerecht bij macaroni of kaasfondue. De sinaasappels samen met de azijn maken het wat zoetzuur en de ketjap maakt het lekker pittig. - 12 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren