Gevulde paprika met gierst

    (29)

    Groene of rode paprika's gevuld met gierst, zwarte bonen en tomaten en vervolgens in de magnetron gebakken. Deze vegetarische gevulde paprika's zijn eenvoudig te maken en glutenvrij!


    29 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 200 gr gierst
    • 1 liter water
    • 3 blokjes groentebouillon
    • 3 groene paprika's
    • 2 rode paprika's
    • 3 middelgrote tomaten, gehakt
    • 1 blik (400 gr) tomaten, uitgelekt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Gierst, water en bouillonblokjes in een pan vermengen en aan de kook brengen.
    2. Het vuur lager zetten, de pan afdekken en ong. 15 minuten zachtjes laten koken tot het water geaborbeerd is.
    3. De bovenkant van de paprika's snijden en zaad en naden verwijderen. Apart zetten.
    4. Als de gierst gaar is tomaat en zwarte bonen erdoor roeren. De paprika's met het mengsel vullen.
    5. De paprika's over een glazen ovenschaal verdelen en afdekken met keukenfolie.
    6. 10 minuten in de magnetron koken tot de paprika's gaar zijn. De paprika's om de 3 minuten omdraaien zodat ze gelijkmatig gaar worden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (29)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties