Varkenslapjes met appel

    Varkenslapjes met appel

    1keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Erg lekker en snel klaar. Geschikt voor een doordeweekse maaltijd, maar ook speciaal genoeg voor een zondags etentje of een etentje voor vrienden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 magere varkenslapjes
    • 4 appels (met schil, zonder klokhuis en in achten gesneden)
    • 1 eetlepel bosbessenjam
    • 100 ml rode wijn
    • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche
    • beetje boter
    • snufje zout
    • snufje cayennepeper
    • 400 gr pasta (bijv. spaghetti)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Braad het vlees gaar met wat zout en peper. En kook de pasta gaar. Als het vlees gaar is haal je het uit de pan. Houd warm op een bord met wat aluminiumfolie erover.
    2. Bak dan de appelschijfjes in dezelfde pan tot ze een beetje kleur hebben, ze mogen niet te zacht worden. Haal de stukjes appel uit de pan.
    3. Doe de jam, wijn en crème fraîche erin, roer tot een gladde saus, voeg de appelstukjes weer toe en verwarm nog 1 minuut.
    4. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de varkenlapjes erop en giet de saus erover. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren