Ierse stoofschotel

    Ierse stoofschotel

    3keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze stoofschotel is Iers vanwege het gebruik van schapenvlees. Het is belangrijk dat je weinig vocht gebruikt en dat het op een laag pitje stooft. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr ontbeend schapenvlees (niet te vet)
    • 900 gr vastkokende aardappelen
    • 2 grote uien
    • 1 eetlepel voorgehakte tijm en peterselie (of 1 theelpel gedroogde tijm)
    • 450 ml water
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Snijd het vlees in stukken. Schil de aardappelen en uien en snijd in plakken.
    2. Bedek de bodem van een grote pan met een laag aardappelen, gevolgd door een laag vlees met uien. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Blijf lagen maken en eindig met een aardappellaag.
    3. Voeg het water toe, sluit de pan goed af, en laat 2 tot 2,5 uur stoven op een laag pitje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren