Kip met paddenstoelen

    Kip met paddenstoelen

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk te bereiden maaltijd waar je gemakkelijk de blits mee kan maken bij je vrienden. In plaats van kipfilet kun je ook kippenbouten gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet
    • 500 gr champignons
    • 200 gr shii-take
    • 8 rode uien
    • 4 tenen knoflook
    • 80 gr boter
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 250 ml witte wijn
    • 250 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels tijmblaadjes (vers of diepvries)
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 8 eetlepels crème fraîche
    • eventueel wat maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de kipfilet in stukjes. Maak de champignons en paddenstoelen schoon, en verwijder taaie stelen. Snijd de paddestoelen in plakjes. Snijd ook de gepelde uien in ringen en snij de knoflook in fijn.
    2. Bak de ui in de boter en olie tot ze zacht en glazig zijn. Doe het kippenvlees in de pan en schep door de uien. Bak alles nog eens 1 minuut.
    3. Voeg de witte wijn, bouillon, tijmblaadjes, knoflook en een beetje zout en peper toe. Roer goed. Breng het toegevoegde vocht aan de kook en zet het vuur dan zacht. Laat alles op een laag vuur ongeveer 25 minuten zachtjes stoven.
    4. Voeg na 20 minuten de paddestoelen toe en roer ze door het vlees. Roer op het laatste moment de crème fraîche erdoor. Voor een dikkere saus kun je het braadvocht binden met maizena. Serveer met rijst of pasta.

    Voor iets extra's:

    Voeg 100 gr gebakken spekjes toe. Roer 1 eetlepel paprikapoeder door het braadvocht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren