Bessen-amandeltaartje

    Bessen-amandeltaartje

    3keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk taartje met een amandelvulling en blauwe bessen, fris en toch zoet. Makkelijk te maken voor iedereen. Op een warme zondag verzonnen en iedereen was tevreden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Voor de bodem van een zandtaartvorm (20 cm ca.)
    • 100 gram bloem
    • 70 gram boter, op kamertemperatuur
    • 60 gram basterdsuiker
    • snuf zout
    • voor de amandelvulling
    • 1 ei
    • 55 gram basterdsuiker
    • 60 gram gemalen amandelen
    • 50 gram gesmolten boter
    • Verder
    • 300 gram blauwe bessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 150-160°C. Vet een taartvorm van 20 cm doorsnee in.
    2. Kneed voor het zandtaartdeeg alle ingrediënten samen tot een soepel deeg, verdeel dit over de bodem en druk het goed aan ook bij de zijkanten. Zet de vorm in de koelkast om te rusten.
    3. mix voor het amandelmengsel het ei met de suiker los. Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door. Let op dat de boter puur alleen gesmolten is en niet te warm is. Voeg de gemalen amandelen door en meng tot een egaal beslag. Giet dit op het zandtaartdeeg.
    4. Was de bessen. Dep ze droog en stort ze op het amandelmengsel.
    5. Zet de vorm in de oven. Zelf heb ik na 3/4 uur de bovenwarmte uitgezet en nog een kwartier op 175°C de onderwarmte gezet, zodat de bodem ook echt krokant werd en de bovenlaag niet verbrandde.
    6. Laat het taartje enigszins in de vorm afkoelen, verwijder dan de vorm. Zelf had ik een zandtaartvorm met losse bodem en heb dus de taart op de bodem verder laten afkoelen, omdat zanddeeg na het bakken nog lang zacht blijft. Zet je het op een rooster, dan is de kans groot dat het taartje scheurt.
    7. Voor zoetekauwen: strooi na het afkoelen wat suiker over de bovenlaag, maar geloof me: nodig is het niet.

    Tip

    Waarschijnlijk kun je qua vruchten best wat anders uitproberen. Deze variatie kwam spontaan op en het resultaat was verrassend.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren