Ovenschotel met aardappel en kaas

    Ovenschotel met aardappel en kaas

    2keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze kaas-aardappel ovenschotel is een erg lekker bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld sperzieboontjes.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr voorgekookte aardappelen, in schijfjes gesneden (of kant-en-klare aardappelschijfjes)
    • 1 ui, in ringen
    • 2 klontjes boter, apart te verwerken
    • 1 tomaat, in plakjes
    • peper, zout
    • 1 theelepel bieslook
    • 1 theelepel peterselie
    • 1 handjevol geraspte kaas (of meer naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Bak de uienringen in een grote koekenpan met een beetje boter goudbruin.
    3. Pak een ovenschotel en vet deze in met een klontje boter. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschotel. Leg daaroverheen de uienringen, plakjes tomaat, peper, zout, bieslook, peterselie en geraspte kaas.
    4. Zet de ovenschotel ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Nou, ik vond het een heerlijke recept omdat ik er lekker veel kaas op gedaan hadt, mijn familie vindt het HEERLIJK. - 14 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren