Kipsalade met feta en druiven

    Kipsalade met feta en druiven

    14keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Als ik zin heb in een lekkere, makkelijke en snelle maaltijdsalade maak ik deze salade met kip, blauwe druiven en feta. Ik serveer deze maaltijdsalade lauwwarm, maar je kunt het ook goed koud eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g fusilli
    • 300 g sugar snaps, schuin gehalveerd
    • 5 eetl. extra virgin olijfolie, apart te verwerken
    • 400 g kipfilet
    • 4 eetlepels amandelschaafsel
    • 125 g rucola (of slamelange)
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 225 g pitloze blauwe druiven
    • 3 eetl. basilicum, fijngesneden
    • 100 g feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta in een ruime pan met water en een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe, breng het water opnieuw aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Kook pasta en sugar snaps samen beetgaar. In een vergiet afgieten en in een grote kom scheppen.
    2. Bak de hele kipfilet in een wok of koekenpan met 2 eetlepels olijfolie goudbruin en gaar. Voeg tijdens het bakken het amandelschaafsel toe en bak mee. Snij de kip na het bakken in stukjes.
    3. Meng pasta en sugar snaps met 1 eetl. olijfolie. Voeg de kip, amandelschaafsel, en wat versgemalen zwarte peper toe. Serveer je de salade lauwwarm, voeg dan nu de overige ingrediënten uit stap 4 en 5 toe. Serveer je de salade liever koud, laat alles dan eerst goed afkoelen.
    4. Voeg vlak voor je de salade serveert de rucola (of slamelange) toe. Meng de resterende 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en basilicum en schenk deze dressing over de salade. Schep alles losjes door elkaar.
    5. Schep de druiven voorzichtig door de salade. Verkruimel de feta erboven. Breng de salade op smaak met zout en peper. De feta is van zichzelf al vrij zout, dus extra zout zal waarschijnlijk niet nodig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Lekker, makkelijk en gezond. Heb de nootjes eruit gelaten want mijn zoon moet niks van noten hebben maar ik miste het wel een beetje. (Pijnboom pitjes lijken me ook erg lekker in deze salade) Zeker voor herhaling vatbaar. - 01 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren