Kip met kersensaus

    Kip met kersensaus

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit feestelijke kipgerecht met warme kersensaus is heel goed geschikt om als hoofdgerecht met Kerst op te dienen.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip
    • 1 blikje (ong 350 gr) kersen op sap
    • sap van 1 sinaasappel
    • 3 eetlepels gemberpoeder
    • 2 eetlepels sherry
    • 1/2 pakje (125 gr) boter
    • 125 ml zure room, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was de kip en bestrooi met wat zout. Bak de kip daarna bruin in een grote braadpan. Giet het sap van de pot met kersen bij de kip. Voeg ook sinaasappelsap, gemberpoeder, sherry en boter toe. Laat sudderen tot de kip gaar is.
    2. Haal de kip uit de pan als deze gaar is, maar laat de saus in de pan. Bindt de saus met zure room.
    3. Hak de kip in stukken of laat desgewenst heel. Doe de kersen in de saus erbij, voeg de kip ook weer aan de saus toe, en laat niet langer dan 5 minuten op een laag pitje staan. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren