Bearnaisesaus

    Bearnaisesaus

    2keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek recept voor bearnaisesaus. Lekker bij vis en groenten zoals bijvoorbeeld asperges. Met dit recept kan het niet mislukken! Bekijk ook de video.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels fijngehakte sjalot
    • 2 theelepels fijngehakte verse dragon
    • 75 ml witte wijnazijn
    • 4 eidooiers
    • 1 eetlepel citroensap
    • snufje zout
    • 225 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de sjalotjes, dragon en azijn in een steelpan op middelhoog vuur. Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot er 1 eetlepel vocht overblijft. Giet door een zeef en bewaar het vocht.
    2. Meng de eidooiers, kookvocht, citroensap en zout in een blender en pureer tot een glad mengsel. Voeg langzaam de warme gesmolten boter toe in een gelijkmatig straaltje, terwijl je pureert, tot alle boter is opgenomen.
    3. Serveer de saus in een kommetje met extra gehakte dragon erbovenop, of serveer over je favoriete gerecht.

    Video

    Bearnaisesaus
    Bearnaisesaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties