Salmorejo (Spaanse koude tomatensoep)

    Salmorejo (Spaanse koude tomatensoep)

    1keer bewaard
    1uur20min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze koude tomatensoep komt oorspronkelijk uit Andalusië, maar wordt nu overal in Spanje gegeten. De soep heeft een gelijkenis met gazpacho en is heerlijk als lichte lunch of zomers voorgerecht. Bekijk de video voor een stap voor stap uitleg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo rijpe tomaten, gepeld en gehalveerd
    • 200 gr (stok)brood van een dag oud, in plakjes
    • 1 tot 2 teentjes knoflook, of naar smaak
    • zout naar smaak
    • 200 ml olijfolie
    • 50 ml rode wijnazijn
    • 4 plakken rauwe ham, fijngesneden
    • 2 hardgekookte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Pureer de tomaten in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de gepelde knoflook, brood, zout, olijfolie en azijn toe en pureer tot een glad mengsel. Zet in de koelkast om koud te worden voor de beste smaak.
    2. Serveer de gekoelde soep met de gehakte ham en eieren eroverheen gestrooid.

    Video

    Salmorejo
    Salmorejo

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren