Schelvis met botersaus

    Schelvis met botersaus

    1keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Schelvis geserveerd met een romig botersausje. Serveer met rijst of aardappelen en een salade. Eet smakelijk!

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr schelvis
    • 1/2 liter water
    • zout
    • 1 maggieblokje
    • 125 gr boter
    • 2 eetlepels maïzena (of zoveel als nodig)
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 citroen, in schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. De schelvis met 1/2 liter water opzetten en zacht en gaar laten worden met wat zout en het maggiblokje, ong. 15 minuten.
    2. Haal de schelvis uit de pan, en leg op een bord. Voeg nu al roerende de boter toe. Maak de maïzena aan met een beetje kookvocht en voeg toe aan de saus. Meng de mosterd erdoor en voeg schijfjes citroen toe. Laat dit sausje 5 minuten pruttelen en dik worden. Leg de vis terug in de pan met saus om op te warmen en serveer de vis met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren