Zuurkoolschotel met ham

    Zuurkoolschotel met ham

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze zuurkoolschotel wordt gemaakt met ham, aardappelpuree en een romige kaassaus.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/4 liter kokend water
    • 1 bouillonblokje
    • 600 gr zuurkool
    • 750 gr aardappelpuree
    • 400 gr magere ham
    • 1/2 liter romige kaassaus (bijv. uit een pakje)
    • klein handjevol geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Oven voorverwarmen op 200 °C
    2. Los 1 bouillonblokje op in 1/4 liter kokend water. Kook de zuurkool in dit kleine beetje bouillon gaar, ong. 15-20 minuten. Laat de zuurkool goed uitlekken.
    3. Schep op elke plak ham een portie zuurkool. Leg een dun laagje aardappelpuree in een vuurvaste schotel. Verdeel hierop de plakjes ham met zuurkool. Spuit of leg de rest van de puree hieroverheen. Giet de kaassaus over de zuurkool en puree, bestrooi met de geraspte kaas, en laat de schotel in de oven heet worden en van boven licht kleuren, ong 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren