Gehakt met black eyed peas (zwarte ogen bonen)

    Gehakt met black eyed peas (zwarte ogen bonen)

    12keer bewaard
    35min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Als mijn moeder deze Pakistaanse schotel maakt, is alles altijd helemaal op. Ze gebruikt niet teveel kruiden, waardaar haar gerechten aromatisch zijn, maar niet zwaar op de maag liggen. Wij eten dit meestal met warme roti, raita en fijngesneden ui met een scheutje citroensap.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
    • 175 ml water, apart te verwerken
    • 1 kleine tomaat, gehakt
    • 1 theelepel zout, of naar smaak
    • 1/2 theelepel chilpoeder
    • 1/2 theelepel komijn
    • 1/8 theelepel kurkuma
    • 250 gr rundergehakt
    • 1 blik (400 gr) black eyed peas, uitgelekt
    • 1/8 theelepel garam masala
    • 1 dessertlepel citroensap
    • handje gehakte verse koriander
    • 1/2 theelepel fijngehakte groene chilipepers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur de olie verhitten. Olie toevoegen en sauteren tot deze licht goudbruin is. Knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. 1/3 van het water toevoegen plus tomaat, op smaak brengen met zout, chilipoeder, komijn en kurkuma en 1 minuut zachtjes laten koken.
    2. Rundergehakt toevoegen en minstens 10 minuten laten sudderen. 1/3 water toevoegen als de pan te droog wordt. Na ong. 10 minuten, als het vleesmengsel door is, de black eyed peas erdoor roeren en 3 minuten laten sudderen.
    3. Resterende water erdoor roeren, het vuur laag zetten, de pan afdekken en zachtjes laten koken tot al het water verdampt is en de olie zichtbaar is.
    4. Van het vuur halen en de garam masala erdoor roeren. In een presenteerschaal scheppen en citroensap, koriander en groene chilipeper erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    7

    ik vond het heerlijk. Ik ben gewichtsconsulent/voedingsdeskundige. Het is een zeer voedzame eiwitrijke maaltijd. - 18 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren