Runderlappen

    Runderlappen

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept voor runderlappen serveer ik graag met een bordje spaghetti, maar je kunt de runderlappen ook bij groenten en aardappelen serveren.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr runderlappen
    • 1 klein flesje bier
    • 1 ui
    • 2 plakken ontbijtkoek
    • zout en peper
    • 100 gr boter
    • 1 bouillonblokje
    • 1 pak spaghetti (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snij het vlees in kleine dobbelsteentjes. Zout en peper erop en braad ze in de braadpan aan alle kanten bruin.
    2. Snij de uien in ringen en laat die met het vlees meefruiten. Giet nu het flesje bier en het bouillonblokje bij het vlees (eventueel nog met een beetje water). Het vlees moet onder de vloeistof staan. Kruimel de ontbijtkoek en roer die ook door de vloeistof. Deze dient om te binden en een kruidachtige smaak aan het vlees te geven. Laat nu het vlees heel zacht sudderen tot het gaar is (ong. 30 minuten).
    3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dien de spaghetti en het vlees op in aparte schalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren