Foe yong hai met krab

    Foe yong hai met krab

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zelfgemaakte foe yong hai, een lekker gerecht met ei, wortel, selderij, ui, krab en een zoetzure tomatensaus.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 125 gr fijngesneden ui
    • 1 bosje kleingesneden selderij
    • 125 gr wortels
    • 100 gr taugé
    • 100 gr krab of garnalen
    • 2 eieren
    • peper en zout, naar smaak
    • Saus
    • 1/2 liter tomatensap
    • 200 gr dunne Chinese boontjes
    • ketjap, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Saus: Tomatensap uit laten lekken tot een dikke saus ontstaan is en de Chinese boontjes in stukjes gesneden toevoegen. Op smaak maken met ketjap, peper en zout. Zet de saus apart.
    2. Foe yong hai: De fijngesneden ui, selderij en worteltjes in een pan fruiten. Taugé erbij. De krab kleinsnijden en erbij doen. Alles even laten smoren en dan dit mengsel even uit de pan nemen en apart houden.
    3. In de pan een grote omelet bakken. De vulling over de omelet uitspreiden, het vuur klein, deksel op de pan tot het ei droog is. Omelet dubbelklappen en op een schaal doen. Daarna overgieten met de saus.
    4. Giet de warme tomatensaus over de fou yong hai en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren