Aardappel kervelsoep

    Aardappel kervelsoep

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een maaltijdsoepje. Dit recept maakt 3 liter aardappelsoep met kervel. Lekker als lunch, maar het is vullend genoeg als avondmaaltijd.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr soepvlees
    • 3 liter water
    • 1,5 kg aardappels
    • 200 gr gehakt, in balletjes draaien
    • 2 saucijsjes
    • 3 grote uien
    • 2 bosjes kervel
    • 125 ml slagroom
    • knoflook (optioneel)
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bouillon trekken van het vlees en 3 liter water, ong 1-2 uur. Aardappel in blokjes snijden en die ong. 15 minuten bakken. Aardappels in de bouillon doen, uien bakken en erbij doen, dit enige tijd laten koken.
    2. Gehakt naar wens kruiden, en balletjes draaien. Gehaktballetjes toevoegen, saucijsjes uitknijpen en in de soep doen. Wachten tot dit gaar is en dan de kervel toevoegen. Voor opdienen de slagroom erbij doen en kruiden toevoegen (zoals knoflook, peper en zout).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren