Zuurkool met zoutvlees

    Zuurkool met zoutvlees

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoutvlees is gepekeld en gekruid rundvlees en is heerlijk in combinatie met zuurkool. Serveer dit gerecht met aardappelen voor een volledige maaltijd.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr zuurkool
    • 100 gr zoutvlees
    • 75 gr margarine
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 1 verse peper
    • 1 ui, gesnipperd
    • versgemalen zwarte peper
    • water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook het zoutvlees ongeveer 15 minuten in ruim water, om het te ontzouten. Haal het vlees uit de pan en snij het in stukjes.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes vlees. Voeg de gesnipperde ui en tomaat toe en bak even mee. Voeg een beetje water toe en laat het stoven.
    3. Was de zuurkool goed en laat uitlekken. Breng op smaak met zwarte peper en voeg dan toe aan de pan met het vlees. Stoof het geheel met gesloten deksel in 20 tot 30 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren