Appelmoes met beschuit

    Appelmoes met beschuit

    2keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Appelmoes met beschuit uit de oven is een heerlijk, maar machtig nagerecht. Dien het heet op.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg goudreinetten
    • 100 à 150 gr suiker (of naar wens)
    • 1 theelepel kaneel (of naar wens)
    • 1 rol beschuit
    • 125 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vet een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Zet een grote braadpan op het vuur. Maak een stevige appelmoes van de appels, suiker en kaneel door de geschilde en in stukjes gesneden appels in een klein laagje water ong. 20-25 minuten samen met de suiker en de kaneel zachtjes te laten koken. Roer vaak anders brandt het aan. Pureer de appels fijn als ze zijn stukgekookt. Voeg naar smaak meer suiker en kaneel toe en laat de appelmoes iets afkoelen.
    3. Verkruimel de rol beschuit. Smelt de boter en roer door het beschuit.
    4. Maak de volgende lagen in de ingevette ovenschaal: Laag beschuitmengel, laag appelmoes, en nog een laag beschuitmengsel.
    5. De schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven zetten. Toetje heet opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren