Appelbollen met geleivulling

    Appelbollen met geleivulling

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gevulde appels uit de oven met een zoete gelei van binnen. Een smakelijk toetje.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 appels (jonagold of goudreinet)
    • 2 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels aalbessengelei
    • 3 eieren
    • 100 gr biscuit, verkruimeld
    • 25 gr boter
    • 20 ml water
    • 1 theelepel citroensap, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Appels uithollen en met gelei vullen.
    2. Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 150°C.
    3. 20 ml water koken en suiker en citroensap bijvoegen. Roeren tot het stroperig is. Deze saus over de appels gieten.
    4. Eieren apart schuimig kloppen en dan over de appels heen gieten. Daar de kruimels over strooien. Leg wat klontjes boter op de appels.
    5. Zet de ovenschaal met de appels ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren