Coq au vin

    Coq au vin

    3keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Coq au vin is een echt klassiek Frans hoofdgerecht. Mijn keuken ruikt zo lekker als ik dit maak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kippenpoten
    • 4 eetlepels bloem, verdeeld
    • 1 1/3 pakje margarine
    • 250 gr mager gerookt spek, in dobbelsteentjes
    • 250 gr uien, gesnipperd
    • 1/2 liter rode wijn
    • 1 bakje champignons, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Was de kippenpoten en dep ze droog. Haal ze door 3 eetlepels bloem en bak ze 45 minuten in 1 pakje margarine. Gooi het vet hierna weg.
    2. Pak een schone koekenpan en bak daarin de dobbelsteentjes spek uit en fruit de stukjes ui. Voeg de stukjes spek en ui samen met de wijn bij de kippenpoten in de pan.
    3. Bak de champignons in een aparte pan en voeg ze bij het kipmengsel. Laat alles 1,5 tot 2 uur sudderen. Haal dan de kip eruit, roer door en voeg eventueel nog wat meer wijn toe. Meng 1 eetlepel bloem met wat water, voeg dit bij de saus en laat nog 3 minuten koken.
    4. Voor het serveren giet je de saus over de kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren