Citroenkip uit de oven

    Citroenkip uit de oven

    2keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kip met citroen is een heerlijke combinatie! Lekker fris.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip
    • 1 citroen
    • zout en peper
    • heel klein beetje olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel de kip van binnen en van buiten af met koud water, snijd het gele vet eraf. Laat de kip uitlekken en dep droog met keukenrol.
    3. Wrijf de kip zowel van binnen als buiten (maar vooral van binnen) in met zout en peper.
    4. Was de citroen af in koud water en prik er met een spiesje 24 gaten in. Vul de kip met de citroen en bind de poten losjes vast (je hoeft niet perse de poten vast te binden).
    5. Doe eerst een heel klein beetje olijfolie op een braadslee en leg dan de kip met de borstzijde naar beneden op de braadslee. Schuif de braadslee in de oven.
    6. Draai de kip na 15 minuten om en laat hem dan nog 20 minuten doorbraden. Na deze 20 minuten zet je de oven op 200°C. en laat de kip er dan nog 15 minuten in staan.
    7. Serveer de kip heel, wees voorzichtig met aansnijden want het kan spatten. Laat de citroen heel. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren