Zomerse schotel met sperzieboontjes en komkommer

    Zomerse schotel met sperzieboontjes en komkommer

    10keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vrolijke zomerse schotel met sperzieboontjes, worteltjes, nootjes en komkommer. Geserveerd met pompoenblokjes, Paleo, vegetarisch.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 halve pompoen
    • 300-400 gram sperziebonen
    • 4 wortelen
    • flinke hand cashewnoten
    • zout en peper
    • 1 eetlepel gedroogde bieslook
    • 1 komkommer
    • 4 aardbeien
    • 2 eetlepels kokosolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de pompoen in blokjes.
    2. Dop de sperzieboontjes en snijd de wortelen in reepjes.
    3. Breng water aan de kook en laat de boontjes en wortelen in zo'n tien minuten beetgaar worden.
    4. Verwarm de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de pompoenblokjes zo'n tien minuten. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Snijd de komkommer en aardbeien in reepjes.
    6. Meng de cashewnoten, wat peper en zout en de bieslook in een kruidenstampbakje.
    7. Giet de boontjes en wortelen af en verdeel dit over twee borden. Strooi het notenmengsel eroverheen.
    8. Verdeel de gebakken pompoenblokjes over de borden.
    9. Verdeel de reepjes komkommer over de borden en garneer met de stukjes aarbei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren