Misosoep

    Misosoep

    8keer bewaard
    20min


    349 personen hebben dit gemaakt

    'Dashi' is een basisbouillon uit de Japanse keuken die uit gedroogde kelp (zeewier) en gedroogde bonito (visschilfers) wordt getrokken. Instant dashikorrels worden in verschillende sterkteniveau's verkocht in potjes of zakjes. Voor een meer krachtige bouillon, meer dashi toevoegen. Voor deze soep kan gele, witte of rode miso gebruikt worden. Gele miso is zoet en romig, rode miso heeft een sterkere, zoute smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dessertlepel dashikorrels, of naar smaak
    • 1 liter water
    • 3 eetlepels misopasta
    • 1 blok zachte tahoe, in blokjes
    • 2 lente-uitjes, diagonaal fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Dashikorrels en water in een pan op matig heet vuur aan de kook brengen.
    2. Het vuur iets lager zetten en met een garde de misopasta erdoor kloppen. Tahoe erdoor roeren. De laagjes lente-ui scheiden en door de soep roeren. 2-3 minuten zachtjes laten koken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren