Gepaneerde gefrituurde lekkerbekjes

    Gepaneerde gefrituurde lekkerbekjes

    3keer bewaard
    7min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke gefrituurde lekkerbekjes, waarom bak je niet gelijk wat frietjes voor erbij? Lekker om op een zomerse avond in de tuin te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 lekkerbekjes (visfilets van heek, pangasius of kabeljauw)
    • 1 losgeklopt ei
    • 100 ml melk
    • 3/4 eetlepel bloem (of gebruik 1/3 deel maïzena en 2/3 deel bloem, dat is nog lekkerder))
    • 1 theelepel zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:7min 

    1. Meng de bloem, zout en peper met het losgeklopte ei en verdun het mengsel dan met de melk.
    2. Verhit het frituurvet tot 180 - 190 graden C. Haal de lekkerbekjes door het mengsel, bedek ze goed met het mengsel en bak ze ongeveer 3 tot 4 minuten in het frituurvet.
    3. Lekker met frietjes en een frisse groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    ik denk dat bij jullie een lekkerbekje iets anders is als bij ons,ik zie me dit niet maken met een zure haring in tartaarsaus. dus kan je me laten weten met wat het dan wel moet? dank je wel, groetjes lutje - 06 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren