Hartige ovenschotel

    Hartige ovenschotel

    3keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere smaakvolle ovenschotel. Een complete maaltijd uit een schaal, dus ook nog eens makkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg aardappels
    • 50 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 600 ml melk
    • 2 eetlepels versgehakte peterselie (plus enkele takjes voor de garnering)
    • 1 kleine theelepel mosterd
    • 375 gr in blokjes gesneden kipfilet
    • 400 gr gemengde groenten
    • 4 in plakjes gesneden hardgekookte eieren
    • gesmolten boter
    • 50 gr geraspte kaas
    • peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Kook de aardappels beetgaar, giet ze af en snijd ze in plakjes. Braad de blokjes kipfilet gaar en kook de groenten tot ze beetgaar zijn.
    2. Maak een witte saus met de boter, bloem en melk (smelt eerst de boter, los de bloem in de melk op, en voeg daarna bij de gesmolten boter. Roer goed!). Voeg 2 eetlepels gehakte peterselie en mosterd toe en meng er de kip en groenten door. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Giet het mengsel in een ovenschotel, rangschik de plakjes ei erover, gevolgd door de aardappelschijfjes. Bestrijk met wat gesmolten boter en bestrooi met de geraspte kaas.
    4. Bak de schotel 30 minuten tot hij goudbruin kleurt. Garneer met de takjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren