Indische schotel met gesmoord rundvlees

    Indische schotel met gesmoord rundvlees

    10keer bewaard
    1uur45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke runderschotel op smaak gebracht met Indische kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 sjalotjes
    • 750 gr doorregen riblappen
    • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
    • zout
    • 4 tenen knoflook
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 salamblad (of laurierblad)
    • 1/2 theelepel laospoeder
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 4 eetlepels ketjap manis
    • 1 blikje kokosmelk, gebonden met wat aardappelzetmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd het vlees in dobbelstenen en pel de knoflook.
    2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout. Voeg de gesnipperde sjalotjes, geperste knoflook, het chilipoeder, het salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en voeg de ketjap manis toe.
    3. Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel (eventueel met een vlamverdeler eronder) ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven. Haal het salamblad uit de pan. Giet de met aardappelzetmeel gebonden kokosmelk erbij en breng weer aan de kook.
    4. Laat het geheel zonder deksel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met rijst of mie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren