Feestelijke mango mousse

    Feestelijke mango mousse

    4keer bewaard
    3uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Mango-yoghurt mousse is een lekker fris en zomers dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 2 mango's
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 eetlepels vanillesuiker
    • 125 ml slagroom
    • 150 ml yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de pit en houd 4 mooie plakjes achter voor de garnering. Pureer de rest van de mango's.
    2. Laat de gepureerde mango samen met het citroensap en 2 eetlepels suiker 3 minuten koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze van het vuur af door de mangopuree. Laat het mengsel afkoelen en schep af en toe om.
    3. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng dan eerst de yoghurt door de mangopuree gevolgd door de slagroom. Verdeel de mangomousse over 4 dessertschaaltjes en laat ze 3 uur in de koelkast opstijven.
    4. Garneer met de achtergehouden plakjes mango.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren