Aardbeien tiramisu

    Aardbeien tiramisu

    2keer bewaard
    2uur12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een feestelijk dessert, maar ook lekker bij een mok thee. En gemaakt zonder eieren!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr aardbeien
    • 500 gr volle kwark
    • 2 eetlepels vanillesuiker
    • 200 gr zure room
    • 150 ml aardbeien diksap
    • 150 ml water
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 1 zakje (5 gr) agar-agarpoeder
    • 130 gr lange vingers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur12min 

    1. Was de aardbeien en laat ze uitlekken, verwijder de kroontjes (bewaar een paar mooie voor de garnering) en snijd de aardbeien in plakjes.
    2. Meng de kwark, vanillesuiker en zure room door elkaar. Breng het citroensap, 100 ml diksap en de agar-agar aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Roer het vervolgens door het kwarkmengsel.
    3. Leng de rest van het diksap aan met 150 ml water. Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers en giet de helft van het aangelengde sap erover. Verdeel een derde deel van de kwark erover, beleg met de helft van de aardbeien en verdeel er weer een derde deel van de kwark over.
    4. Leg dan de andere helft van de lange vingers erover en giet er weer het sap over. Verdeel het laatste deel van de kwark erover en beleg met de overgebleven aardbeienplakjes. Garneer met de afgesneden kroontjes. Dek de schaal af en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren