Gestoomde chocoladepudding

    Gestoomde chocoladepudding

    2keer bewaard
    2uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Weer eens een ander dessert op tafel, houd wel rekening met een 2 uur durende bereidingstijd! De textuur van dit toetje lijkt iets meer op cake dan pudding. Het is erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 50 gr suiker
    • 2 eieren, geklopt
    • 75 gr zelfrijzende bloem
    • 25 gr cacao
    • eventueel een beetje melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng de boter en suiker. Voeg de eieren toe en klop goed los. Roer de bloem erdoor en dan de cacao. Voeg indien nodig een beetje melk toe.
    2. Giet het mengsel in een ingevette hittebestendige puddingschaal en bedek met vetvrij papier of folie. Zet dit vast met wat keukentouw.
    3. Leg de schaal in een steelpan gevuld met kokend water (au bain marie) en stoom de pudding in ongeveer 2 uur gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren