Basisrecept voor banketbakkersroom

    Basisrecept voor banketbakkersroom

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ook wel genoemd: crème pâtissière. Dit recept is genoeg voor 300 ml. Als je de room extra romig wilt hebben, kun je op het einde 100 ml stijfgeklopte slagroom (al dan niet gezoet) erdoor roeren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/4 vanillestokje (ca 4 cm)
    • 500 ml melk
    • 60 gr fijne tafelsuiker
    • 3 eierdooiers
    • 20 gr maïzena
    • beetje poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe samen met 40 gram suiker in de melk. Laat 10 minuten zachtjes trekken op een zacht vuurtje.
    2. Klop 20 gram suiker met de eierdooiers totdat het mengsel dik, bleek en romig is. Roer er dan de gezeefde maïzena door. Haal de melk door een zeef en giet in een maatbeker.
    3. Roer dan de melk al kloppend in een dun straaltje bij het eimengsel en laat aan de kook komen. Laat onder gestaag roeren 2 minuten zachtjes koken.
    4. Giet de banketbakkersroom door een zeef en laat afkoelen. Bestrooi de warme room met wat poedersuiker om velvorming te voorkomen. Bewaar de room in de koelkast tot je hem nodig hebt.

    Variant

    Je kan ter variatie de helft van de melk door slagroom vervangen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren