Verse boterkoek

    1 uur 25 minuten

    Een heerlijke ouderwetse boterkoek, lekker met een mok thee!


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr bloem
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • mespuntje zout
    • 225 gr koude boter
    • 1 eetlepel melk (om de bovenkant mee te bstrijken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng alle ingrediënten (behalve de melk) in de keukenmachine tot een bal gevormd wordt. Het is belangrijk dat alle ingrediënten koud zijn, dus snijd de koude boter eerst in stukjes.
    2. Vul een boterkoekblik tot 2/3 met het mengsel en maak glad. Zet in de koelkast om goed koud te laten worden.
    3. Bak daarna 15 minuten in een hete oven op 250°C op de middelste richel. Laat vervolgens afkoelen op het aanrecht. De koek moet van buiten bros zijn en van binnen een beetje taaiig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren