Boterkoek met gember

    Boterkoek met gember

    4keer bewaard
    1uur45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere variant op ouderwetse boterkoek waar gember aan is toegevoegd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr zachte boter
    • 250 gr rietsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • zout
    • 1 ei, losgeklopt (verdeeld: de helft in het deeg, de helft om mee te bestrijken)
    • 325 gr bloem
    • 1/2 pot gemberbolletjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine (behalve een helft van het ei). Giet het mengsel in een boterkoekvorm. Laat afkoelen in de koekast. Bestrijk de boterkoek daarna met het overgebleven ei.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C (alleen onderwarmte). Zet de boterkoek 20 minuten in de oven. Verlaag dan de oven naar 150°C en laat nog 15 minuten in de oven staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren