Ouderwets lekkere appeltaart

    Ouderwets lekkere appeltaart

    8keer bewaard
    1uur30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Wat is er nou beter dan een ouderwets lekkere zelfgemaakte appeltaart met rum!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 425 gr bloem
    • 260 gr boter
    • 225 gr basterdsuiker
    • 1 ei
    • zout
    • Voor de vulling
    • 750 gr zure appels
    • 75 gr suiker
    • beetje citroensap, naar smaak
    • 1 theelepel kaneel, of naar smaak
    • 100 gr gewassen krenten en rozijnen
    • 150 ml melk
    • 3 eetlepels warme rum
    • 3 eieren
    • 1 zakje vanillesuiker (of 15 gr suiker)
    • beetje eiwit, om mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een soepele bal. Bedek een ingevette springvorm met het deeg (houd een beetje over). Verwarm de oven voor op 175°C (ovenstand 3,5).
    2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakjes. Bedek het deeg met de plakjes appel. Strooi de krenten, rozijnen, suiker, citroensap en kaneel erover.
    3. Klop de eieren los, voeg melk, rum en het zakje vanillesuiker toe. Giet het mengsel over de appelschijfjes.
    4. Rol eventueel reepjes deeg uit met het overgebleven deeg om vervolgens kruislings over de taart te leggen. Bestrijk deze reepjes met eiwit.
    5. Bak de taart 60 minuten, controleer of de taart gaar is en zet eventueel nog een kwartier terug in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren