Kletskoppen

    Kletskoppen

    6keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke, ouderwetse, zelfgemaakte kletskopjes. Ik ben dol op deze koekjes!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr ongepelde amandelen
    • 30 gr boter
    • 100 gr bruine suiker
    • 50 gr bloem
    • 1 mespuntje kaneel
    • 30 gr suiker
    • 1/2 eetlepel water
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Hak de amandelen klein. Roer de boter met de gezeefde basterdsuiker romig in een kom. Zeef de bloem erover en de kaneel en roer het vervolgens met de suiker, het water en het zout tot een gladde massa. Meng dan de amandelen erdoor.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg met twee metalen lepeltjes kleine porties van het deeg met een tussenruimte van 10 cm (ja, echt 10!) op een ingevet bakblik.
    3. Bak de koekjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven, laat ze even op het bakblik liggen en leg ze dan op een rooster (schep ze voorzichtig met een spatel van de bakplaat af) om volledig af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren