Kattentongen

    Lekkere luchtige ouderwetse koekjes. Deze kattentongen staan binnen een mum van tijd op tafel!


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 2 eiwitten
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 100 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Roer de boter romig en meng de poedersuiker erdoor. Meng de eiwitten, vanillesuiker en zout en giet dit bij het botermengsel tot een gladde massa ontstaat. Roer als laatste de bloem erdoor.
    3. Vul een spuitzak met een glad mondstuk van 1 cm met het mengsel en spuit 5 cm lange slierten met een tussenruimte van 5 cm op een ingevet bakblik.
    4. Zet het bakblik in het midden van de oven. Bak de kattentongen ongeveer 8 minuten, tot ze een goudgeel randje hebben. Haal ze voorzichtig van het bakblik en laat ze op een rooster afkoelen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties