Frou-frou

    Frou-frou

    2keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere luchtige wafeltjes gevuld met een vulling van boterroom met een smaakje naar keuze. Frou-frou heet het officieel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr hazelnoten
    • 200 gr suiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 2 eieren
    • Voor de vulling
    • 250 gr boter
    • 50 gr poedersuiker
    • 3 eetlepels likeur of 2 eetlepels cacao- of koffiepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Rooster de hazelnoten en maal ze fijn. Maal apart de suiker fijn en meng dit dan met de hazelnoten en meng het samen nog eens fijn. Voeg dan de vanillesuiker toe en maal het nogmaals fijn.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Klop de eieren dik en schuimig in een kom. Roer voldoende van het eimengsel door de gemalen massa tot er een spuitbaar deeg ontstaat. Vul de spuitzak (met een glad mondstuk) met het deeg.
    4. Spuit kleine rondjes op een ingevet bakblik en zet het bakblik 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
    5. Zeef de poedersuiker in een kom en roer deze romig met de boter. Doe de likeur of cacoapoeder erbij en roer tot een gladde crème. Bestrijk de helft van de koekjes met deze crème en leg de andere helft van koekjes erop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren