Romige boterkoekjes

    Romige boterkoekjes

    4keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze boterkoekjes smaken heerlijk bij een kop koffie of thee, of serveer ze als dessert.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 koekjes

    • 175 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 150 gr witte basterdsuiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 150 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roer alle ingrediënten behalve de boter door elkaar. Snijd dan de boter met een mes in kleine stukjes en roer door de rest. Kneed tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Laat het deeg 15 minuten opstijven op een koele plek. Vorm er vervolgens 25 balletjes van. Leg ze met een tussenruimte van 4 cm op een ingevet bakblik en druk er met een vork streepjes in.
    3. Zet de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren