Enchilada's met gerookte kip

    Enchilada's met gerookte kip

    3keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere Mexicaanse enchilada's, zowel op een warme zomerse avond lekker, maar ook op een koude winteravond. Je kunt er alle kanten mee op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blikken tomatenblokjes
    • 1 eetlepel jalapeño, in reepjes
    • 1 grote ui
    • 2 eetlepels olie
    • 100 gr spekreepjes
    • 250 gr gerookte kipfilet
    • 100 gr zachte geitenkaas
    • 1/2 zakje verse koriander
    • 12 tarwebloem tortilla's
    • 1 bekertje zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Pureer de tomatenblokjes en jalapeñoreepjes in de keukenmachine. Pel de ui en snipper hem. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Schep het spek op een bordje.
    2. Fruit de ui ongeveer 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatensaus toe en kook 5 minuten op een hoog vuur. Laat het vervolgens 15 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schenk de saus in een diep bord.
    3. Snijd de kip in dunne reepjes, verkruimel de geitenkaas en hak de koriander grof. Bak vervolgens de tortilla's in een droge koekenpan om en om. Haal de gebakken tortilla's door de tomatensaus, verdeel er wat kip en spek over en rol ze op. Leg de enchilada's in een ovenschaal en schenk de rest van de saus erover.
    4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smeer de zure room uit over de enchilada's en strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ongeveer 4 minuten onder de hete grill.
    5. Strooi als laatste de koriander erover. Serveer warm en met een gemengde salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren