Gehaktsaus

    Gehaktsaus

    3keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze gehaktsaus is lekker bij macaroni, maar ook over rijst. Een veelzijdige saus, dus. Het is meer dan alleen een pastasaus.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gehakt
    • 1 grote gesneden ui
    • 5 eetlepels bloem
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 bouillonblokje
    • 2 eetlepels peterselie, of naar smaak
    • 1 scheutje koffieroom
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 400 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Ui meebakken in een klein stukje boter. Meng dan de kerrie er even door en bak mee. Gehakt erbij doen en dan rullen tot het helemaal los is.
    2. Tomatenpuree erdoor roeren, dan de bloem erdoor en scheutje voor scheutje het water toevoegen. Blijven roeren. Dan bouillonblokje toevoegen, doorroeren en ongeveer 5 minuten laten sudderen.
    3. Op het laatst peterselie en koffieroom erdoor roeren, en serveren met rijst of pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren