Runderrollades met spek en rode wijnsaus

    Runderrollades met spek en rode wijnsaus

    1keer bewaard
    1uur50min


    Maak dit als eerste!

    Individuele rundvleesrolletjes met een vulling van spek, ui, augurk en geserveerd met een lichte tomatensaus met rode wijn. Het lievelingsgerecht van mijn vader en ook de rest van de familie is er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dunne bieflappen (runderschnitzels)
    • 1 eetlepel scherpe mosterd
    • 50 gr gerookt spek
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 kleine augurk, fijngehakt
    • zout
    • zwarte peper
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 250 ml rode wijn
    • 125 ml water
    • 1 bekertje zure room of yoghurt
    • 1 theelepel maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Bestrijk het vlees met mosterd en beleg dan met plakjes spek. Bestrooi vervolgens met gehakte ui en augurk. Rol elk lapje vlees op en steek vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper en daarna met bloem.
    2. Verhit de boter en olie in een braadpan. Braad de vleesrolletjes hierin aan alle kanten bruin aan.
    3. Voeg tomatenpuree, rode wijn en 125 ml water toevoegen. Deksel op de pan en 75 minuten laten sudderen. Haal dan de rollades uit de saus en leg in een voorverwarmde schaal.
    4. Klop de maizena door de yoghurt of zure room en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en serveer over de rollades.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren