Varkensrollade met champignons en noten

    Varkensrollade met champignons en noten

    56keer bewaard
    1uur40min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor het kerstdiner: Rollade gevuld met spek, ui, champignons en walnoten. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo varkensfilet
    • zout
    • peper
    • 100 gr gerookt spek
    • 2 middelgrote uien
    • 150 gr champignons
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 2 eetlepels gekleurde peperkorrels
    • keukentouw
    • 4 eetlepels olie
    • 50 gr boter, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Snij de varkensfilet zo in dat het een rechthoekig stuk vlees wordt, eventueel licht platgeslagen. Bestrooi met zout en peper.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    3. Snij het spek, de uien en champignons kleine blokjes.
    4. Bak het spek in een koekenpan zonder olie uit. Voeg de uien en champignons toe en bak even mee. Voeg ongeveer 100 gr gehakte walnoten toe.
    5. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het midden van het stuk vlees en rol het vervolgens strak op. Bind vast met keukentouw.
    6. Vermaal de resterende 50 gram walnoten met de peperkorrels in een vijzelpot. Bestrooi hiermee de rollade aan alle kanten.
    7. Verhit de olie in een braadpan en braad hierin de rollade aan alle kanten kort aan.
    8. Leg de rollade in een ovenschaal en verdeel de blokjes boter hierover. Bak de rollade in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.

    Video

    Varkensrollade met champignons en noten
    Varkensrollade met champignons en noten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    DominiquevanMeel
    2

    ik ga het morgen maken nou ben ik de spekjes vergeten te kopen.. ik doe er wat rauwe ham in lijkt me ook lekker - 24 dec 2014

    van
    1

    Wij vinden dit allemaal een heerlijk recept!! Ontzettend smaakvol en eenvoudig te maken. - 01 nov 2014

    van
    1

    Dit is echt een heerlijk recept, zelfs mijn kinderen lusten dit ook en die lusten echt niet alles. Gemaakt met Kerst en voor een diner met vrienden, iedereen super enthousiast. - 20 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren