Duitse aardappelsalade

    Duitse aardappelsalade

    14keer bewaard
    4uur25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor Kartoffelsalat (Duitse aardappelsalade) is makkelijk om te maken, maar wel tijdrovend. Het is wel de moeite waard.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 schaal aardappelsalade

    • 750 gr krieltjes
    • 2 eetlepels azijn
    • peper en zout, naar smaak
    • 2 eetlepels mosterd
    • 1 gesneden ui, of meer naar smaak
    • 1/2 pot augurken
    • 1/2 pot kleine zilveruitjes
    • 1 blik smac, klein gesneden
    • 4 eetlepels bieslook, in stukjes
    • 125 ml mayonaise of zure room (of beceldressing)
    • 125 ml yoghurt
    • snufje aromat (optioneel)
    • Ter decoratie
    • 1 krop sla, schoongemaakt
    • 1 komkommer, in plakjes
    • 2 tomaten, in plakjes (of naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Krieltjes koken (plakjes van snijden). Sausje maken van azijn, peper, zout en mosterd en dat over de aardappelen gieten. Goed omscheppen. Laat dit ong. 4 uur intrekken in de koelkast.
    2. Meng dan de gesneden ui, augurk, hele zilveruitjes, smac, bieslook samen met de mayonaise (of zure room) en yoghurt. Roer dit alles goed door elkaar met de krieltjes uit de koelkast en voeg eventueel wat aromat toe voor de smaak.
    3. Zet een schaal klaar en decoreer eerst met sla. Schep de aardappelsalade eroverheen en decoreer daarna met plakjes komkommer en tomaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren