Crème der AA

    Crème der AA

    1keer bewaard
    3uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Rumcake in laagjes, versierd met bigarreaux en poedersuiker. Een dessert dat zeer geschikt is voor de feestdagen.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 roombotercake
    • 250 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 500 ml melk
    • 2 eierdooiers
    • 40 gr maïzena
    • 50 gr suiker
    • 50 ml rum
    • 100 gr bigarreaux
    • poedersuiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 3uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Vet een diepe ronde bakvorm (van steen of kunststof) in met boter. De cake in dunne plakjes snijden. Boter en suiker romig mixen. Dan de melk koken, maar houd een beetje koude melk apart. Meng de eierdooiers, maïzena en de suiker goed door elkaar en schenk hierbij een beetje koude melk, gevolgd door wat warme melk. Doe alles, terwijl je goed roert, terug in de pan. Laat het even doorkoken. Laat vervolgens goed afkoelen. Meng dan de rum erdoor en meng daarna alles door de boter-suikercrème.
    2. Snij de bigarreaux in kleine stukjes, maar bewaar een paar hele. Meng de fijngesneden bigarreaux door de crème (bewaar een paar hele bigarreaux en wat crème ter decoratie).
    3. Vul de kom in lagen. Eerst een plak cake, gevolgd door crème. Herhaal dit. Lagen iets aandrukken zodat ze goed aansluiten en de taartvorm helemaal vullen. De bovenste en onderste laag moet uit plakjes cake bestaan. Zet de vorm in de koelkast en laat de crème goed opstijven, ong. 3 uur.
    4. Keer de vorm om en garneer de bovenkant met de overgebleven crème en strooi er poedersuiker overheen. Versier met een paar hele bigarreaux.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren