Chocolademousse

    Chocolademousse

    8keer bewaard
    1uur25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Natuurlijk een geschikt dessert voor de Kerst, maar tijdens de rest van het jaar ook erg lekker.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr chocoladereep
    • 2 theelepels instant koffie
    • 750 ml water (voor au bain marie)
    • 5 eieren, gesplitst
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De chocoladereep in stukjes breken en samen met de oploskoffie in een metalen kom verwarmen op een pan met kokend water (au bain marie), ong. 5-10 minuten. Zorg dat de kom met chocolade het water niet raakt. Roer vaak. Laat de chocolade iets afkoelen (blijf af en toe roeren).
    2. Splits de 5 eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de dooiers samen met de vanillesuiker, en klop dit tot een lichtgeel en schuimig mengsel. Klop als laatste ook de slagroom stijf. Schep alles nu luchtig door elkaar en zet minstens 1 uur in de koelkast in kleine bakjes.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren