Pittige curry met bloemkool en avocado

    Pittige curry met bloemkool en avocado

    24keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Lekker pittige curryschotel met bloemkool, andijvie en avocado. Vegetarisch.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bloemkool
    • 2 eetlepels pittige kruiden of currypasta.
    • olie of boter
    • peper en zout
    • 1 avocado
    • 1 rode paprika
    • 1 krop andijvie
    • cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze in zo'n tien minuten gaar.
    2. Snijd en was ondertussen de andijvie en snijd de paprika in stukjes.
    3. Verhit wat olie of boter in een pan en bak daarin de kruiden een paar minuten.
    4. Giet de bloemkool af en voeg toe aan de pan. Voeg ook de paprika toe. Laat nog een paar minuten doorsudderen.
    5. Kook de andijvie een paar minuten.
    6. Snijd de avocado in stukjes.
    7. Giet de andijvie af en strooi er wat peper overheen. Voeg vervolgens een handjevol cashewnoten toe.
    8. Voeg de avocado toe aan de pan met bloemkool en paprika en verdeel het geheel meteen over de borden.
    9. Serveer met de andijvie en cashews.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Mijn kritische dochter vond het een heerlijk gerecht. Heb ipv andijvie bleekselderij gebruikt die even gekookt was. Echt een aanrader. - 29 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren