Rollade gevuld met pruimen

    Rollade gevuld met pruimen

    2keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze grote rollade samen met groenten en aardappelen erbij geeft je een waar feestmaal in handen.

    Patty Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (van ong. 1 kilo) varkensrollade
    • 4 eetlepels pijnboompitten
    • 15 gedroogde pruimen zonder pit, in stukjes
    • 150 gr ontbijtspek
    • 6 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Laat de rollade een uurtje rusten om op kamertemperatuur te komen.
    3. Maak de vulling door de pijnboompitten even 2-3 minuten zachtjes te roosteren in een koekenpan. Voorkom aanbranden. Meng de pijnboompitten en de stukjes pruimen samen.
    4. Maak de touwtjes van de rollade los en spreid de varkensfilet uit op het werkvlak. Bestrooi met wat zout en peper. Schep de pruimenvulling er midden op en rol het daarna weer op tot een rollade. Wikkel het ontbijtspek rondom de rollade. Bind dan de rollade op 5-6 plaatsen vast met keukentouw. Bestrooi de rollade weer met peper en zout.
    5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rollade in ong. 5 minuten aan alle kanten bruin. Zet de braadpan zonder deksel ong. 40 minuten in de voorverwarmde oven, en bedruip het vlees na 20 minuten met het bakvet.
    6. Haal de braadpan voorzichtig uit de oven en laat de rollade 10 minuten rusten met de deksel op de pan. Snij de rollade daarna aan, en verwijder eventueel de touwtjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren