Aardappel-kaaskoekjes

    Aardappel-kaaskoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze aardappelkoeken kun je prima eten als vleesvervanger. Serveer er een frisse salade bij, bijvoorbeeld met ananas.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 5 aardappelkoeken

    • 250 ml water
    • zout
    • 3 eetlepels havermout
    • 2 eieren
    • paneermeel
    • 1 zakje (125 gr) instant aardappelpuree
    • 50 gr gemalen hazelnoten
    • 100 gr geraspte kaas
    • 50 ml melk
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 3 eetlepels boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een pan met 250 ml water en wat zout aan de kook. Strooi hier de havermout in en laat 2 minuten zachtjes koken.
    2. Zet twee diepe borden klaar. Strooi in 1 bord wat paneermeel en in de andere klop je 1 ei los.
    3. Meng in een kom de puree, hazelnoten, kaas, melk, cayennepeper en nootmuskaat. Haal het pannetje van het vuur en giet de inhoud in de kom. Meng goed door.
    4. Vorm van het mengsel 5 schijven en haal deze eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten zijn bedekt.
    5. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelkoeken zachtjes bruin aan beide kanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren