Leidse kaassoufflé

    Leidse kaassoufflé

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzondere, hartige soufflé gemaakt met Leidse kaas. Een beetje pittig, en erg lekker! Je moet de soufflé direct serveren als het uit de oven komt, want anders zakt het snel weer in.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 soufflé

    • 2 eetlepels paneermeel
    • 4 eieren
    • 25 gr margarine
    • 1 1/2 eetlepel bloem
    • 250 ml melk
    • 100 gr geraspte oude Leidse kaas
    • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel cayennepeper of paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Oven voorverwarmen op 175°C. Vet een ovenschaal (ong. 2 liter) in en bestrooi met paneermeel.
    2. Splits de eieren boven twee kommen.
    3. Laat de margarine smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en roer goed door. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk erbij. Laat even doorkoken en blijf roeren tot je een gebonden saus hebt.
    4. Zet het vuur laag. Roer nu de Leidse en de Parmezaanse kaas door de saus. Blijven roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg de eidooiers toe en de cayennepeper of paprikapoeder. Klop de eiwitten in een aparte kom stijf en schep dit door het kaasmengsel.
    5. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak de soufflé in 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren