Hete kip

    Hete kip

    4keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze hete kip kerrie bijvoorbeeld met rijst. Dit is een makkelijk en snel gerecht.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet
    • 2 grote uien
    • 1 afgestreken eetlepel sambal
    • 2 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 120 ml water
    • 2 eetlepels azijn
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 pot witte bonen in tomatensaus
    • 2 zure appels in kleine stukjes gesneden
    • handjevol rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kipfilet bijna gaar bakken in een braadpan, daarna opzij zetten. Uien bakken in de kippenjus en dan sambal en knoflook toevoegen. Mengsel maken van de kerrie, water, azijn en suiker en toevoegen aan uien. Vervolgens de witte bonen in tomatensaus, appel, rozijnen, en stukjes kipfilet toevoegen. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren